De 6 belangrijkste IT Trends voor 2021

De 6 belangrijkste IT Trends voor 2021

Het jaar 2020 ligt inmiddels achter ons, een jaar dat in het teken stond en staat van de wereldwijde pandemie Covid-19. Helaas nemen we deze pandemie nog mee in het jaar 2021. Toch willen we vooruitblikken naar een positief 2021 vol met nieuwe IT trends en ontwikkelingen die ons weer verder brengen.

Belangrijke IT trends tijdens de corona pandemie

Veel bedrijven zijn behoorlijk ontregeld door de pandemie. Ook op IT-gebied heeft dit voor de nodige beweging gezorgd. De verschuiving naar werken in de Cloud en andere manieren van samenwerken en communiceren zijn belangrijke IT trends die in een stroomversnelling zijn geraakt.

In dit blog zullen we zes belangrijke IT trends en ontwikkelingen voor 2021 de revue laten passeren.

IT trends voor het komende jaar

IT trends #1: Thuiswerken

Veel bedrijven zijn in 2020 in aanraking gekomen met werken op afstand. Het moderne werken was tot nu toe nooit echt van de grond gekomen, maar door de pandemie is het thuiswerken afgelopen jaar echt op de kaart gezet. Deze trend zal ook in 2021 doorzetten.

IT trends #2: Werken in de Cloud

Een groot deel van Nederland werkt thuis. Dankzij de mogelijkheid om online toegang tot de systemen te krijgen is veilig thuiswerken eenvoudig te realiseren. Steeds meer IT-infrastructuren worden ingericht op werken in de Cloud.

IT trends #3: Telefonie in de Cloud

Dankzij VoIP-telefonie is het eenvoudig de bereikbaarheid van de organisatie te waarborgen. Bellen via het internet kan ingericht worden op ieder geschikt apparaat dat met het internet is verbonden. Denk hierbij aan een mobiel, desktop of laptop. Tevens is deze vorm van telefonie eenvoudig in te stellen, op- en af te schalen en zeer flexibel. Allemaal cloud-based, dus geen fysieke locatie nodig voor de telefooncentrale.

IT trends #4: Samenwerken via online communicatietools

Voor 2021 blijft Microsoft Teams één van de belangrijkste tools voor communicatie en samenwerken op afstand. Met de vele mogelijkheden is het eenvoudig om binnen een team samen te werken aan bepaalde onderwerpen, een online meeting te houden en bestanden uit te wisselen. Er komen steeds meer nieuwe functionaliteiten bij, zoals bellen via Microsoft Teams. Dankzij de integratie met Microsoft 365 kun je zeer efficiënt met elkaar samenwerken. Lees er hier meer over in ons blog!

Thuiswerken behoort tot een van de belangrijke ICT trends

Efficiënt communiceren en samenwerken op afstand doe je met Microsoft Teams!

IT trends #5: Databeveiliging

Het belang van het beveiligen van bedrijfsdata is in het afgelopen jaar fors toegenomen. Dit behoort dan ook tot een van de belangrijkste IT trends.

Dit heeft mede te maken met de toename van werken op afstand en het gebruik van verschillende devices waarop niet altijd de nodige securitymaatregelen zijn genomen. Een kwaadwillende heeft steeds meer kans om binnen te komen op het bedrijfsnetwerk.

Gelukkig beseffen steeds meer organisaties dat databeveiliging een serieuze zaak is en van grote invloed kan zijn op de bedrijfscontinuïteit.  

Digitale dreigingen nemen toe. Databeveiliging is van groot belang voor iedere organisatie!

Ontdek meer over de toename van digitale dreigingen.

IT trends #6: As-A-Service

Helemaal passend bij deze tijd en wat zeker een belangrijke trend gaat zijn in 2021 is een flexibele IT-omgeving. Als bedrijf wil je vlot kunnen schakelen in bepaalde situaties. Steeds meer diensten en producten worden afgenomen ‘as-a-service’, vaak in de vorm van flexibele, maandelijkse abonnementen die eenvoudig op- en af te schalen zijn. De IT-infrastructuur en telefonie samengebracht op een cloud-based platform zorgt voor een flexibele IT-omgeving waarbinnen vlot kan worden ingespeeld op veranderingen.

Wil je meer weten over bovenstaande IT trends en de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem dan gerust contact met Nick Betgem. Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Tel: 088-6634 334 of per e-mail: info@officeit.nl

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.