Is jouw bedrijf voldoende beveiligd tegen cybercriminaliteit?

Is jouw bedrijf voldoende beveiligd tegen cybercriminaliteit?

We krijgen steeds vaker te maken met de grote gevolgen die cybercriminaliteit kan hebben. Er zijn digitale aanvallen geweest waarbij een complete productielijn van een fabriek stopgezet moest worden om verdere verspreiding van ransomware te voorkomen. De verwachting is dat dit alleen nog maar gaat toenemen. Het belang van krachtige cybersecurity is groter dan ooit.

Cybersecurity krijgt onvoldoende aandacht.

Bedrijven worden al jaren met regelmaat geïnformeerd en gewaarschuwd voor cybercriminaliteit. Helaas krijgt cybersecurity nog steeds niet voldoende of niet de juiste aandacht.

Wat kun je doen om te voorkomen dat jouw bedrijf slachtoffer wordt van cybercriminaliteit?

1. Bepaal de zwakke punten binnen het ICT-netwerk
Breng in kaart waar de grootste dreiging ligt. Kijk naar je beleid rondom cybersecurity. Is dit nog actueel en wordt dit actueel gehouden door een specialist?

Office IT werkt met de Security Scan, deze scan brengt in kaart waar kwetsbaarheden zitten binnen een ICT-infrastructuur. Na de Security Scan wordt er een plan opgesteld waarmee de cybersecurity kan worden geoptimaliseerd. Het is van belang dat systemen voldoen aan de laatste security updates. Wij adviseren regelmatig een Security Scan te laten uitvoeren.

2. Is er voldoende kennis van cybersecurity aanwezig?
Zorg voor kennis van cybersecurity binnen je organisatie. Laat iedereen kennisnemen van het geldende beleid en welke technische maatregelen er zijn genomen. Geef instructies voor het toepassen van de technische maatregelen, bijvoorbeeld tweefactor authenticatie.

Wees alert op phishingmail (klik niet zomaar op linkjes in e-mails) en laat niet zomaar vreemden binnen het bedrijfspand. Cybercriminelen zijn vernuftig en vinden heel makkelijk toegang tot het digitale netwerk als ze binnen het bedrijfspand weten te komen.

3. Alleen antivirussoftware is niet voldoende!
Gegevens echt goed beveiligen? Alleen antivirussoftware is niet voldoende. Bedrijfsinformatie heeft vaak meerdere zwakke plekken. Gelukkig zijn er genoeg security-softwareoplossingen voor een optimale beveiliging van bedrijfsgegevens.

Door 24/7 monitoring kunnen alle belangrijke gegevens en bedrijfsprocessen in de gaten worden gehouden en eventuele nodige acties ondernomen.

Office IT heeft een eigen monitoringsysteem waarbij processen constant worden bewaakt. Onze techneuten zien het direct als er afwijkingen ontstaan en kunnen hier adequaat op reageren.

4. Maak een back-up
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zorg voor een back-up! Test regelmatig of alles nog naar behoren werkt. Is de back-up gemaakt? Zijn alle gegevens meegenomen? Ook de back-up dient goed beveiligd te worden.

Wat wij adviseren.

Het advies van Office IT is om altijd samen te werken met een specialist op het gebied van cybersecurity. Eset is leverancier op het gebied van hoogwaardige cybersecurity-oplossingen. Office IT is Silver-partner van ESET. Dankzij deze samenwerking hebben wij de producten en kennis in huis om bedrijven te kunnen voorzien van een optimaal beveiligde ICT-infrastructuur.

Meer advies nodig over cybersecurity? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.