6 Redenen waarom je digitale bedrijfsprocessen zou moeten toepassen.

6 Redenen waarom je digitale bedrijfsprocessen zou moeten toepassen.

Wil jij ook efficiënte, doeltreffende, veilige en digitale bedrijfsprocessen?
Digitaliseren is dan een must!

Steeds meer organisaties maken gebruik van digitale bedrijfsprocessen en en starten met werken in de Cloud. Volledig digitaal werken heeft vele mogelijkheden. In dit blog gaan we hier nader op in.

Tegenwoordig zijn er meer dan voldoende middelen en tools om volledig digitaal te werken. Veel organisaties nemen de stap (nog) niet omdat het veel veranderingen en omdenken met zich meebrengt. Neem je de stap naar digitaal werken wel, dan zal je de vele voordelen ontdekken.

Volledig digitaal werken is haalbaar!

Er wordt vaak getwijfeld over de haalbaarheid en toegevoegde waarde van digitale bedrijfsprocessen. Want: “Het werkt nu toch ook prima?”

Dit terwijl vaak wel alle middelen, om papierloos te kunnen werken, beschikbaar zijn. Binnen de meeste softwarepakketten kunnen digitale bedrijfsprocessen worden geïmplementeerd. Zeker als je kiest voor een Cloud-werkomgeving is digitaal werken eenvoudig en veilig.

Voordelen van papierloos werken

Zou jij binnen jouw organisatie digitale bedrijfsprocessen willen, maar is nog niet iedereen hiervan overtuigd? Vertel dan vooral over de voordelen en pas deze toe op voorbeelden uit de praktijk.

Voordeel 1: Digitaal werken in de Cloud is efficiënt

De productiviteit neemt toe als je kiest voor papierloos en digitaal werken. Je bent namelijk niet meer afhankelijk van een tijd en een plaats maar je kunt altijd en overal bij je bestanden, onderweg, of juist thuis, allemaal geen probleem. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een geschikt device.

Voordeel 2: Digitale bedrijfsprocessen automatiseren

Geautomatiseerde processen zorgen voor verwerking van bedrijfsinformatie zonder tussenkomst van medewerkers. Hiermee kunnen veel fouten door menselijk handelen worden voorkomen. Het invoeren van gegevens gaat volgens een vast stramien. Gegevens worden op juiste wijze ingevoerd en er wordt niets belangrijks vergeten.

Voordeel 3: Werken in de Cloud

Via de Cloud hebben medewerkers altijd toegang tot de informatie die ze nodig hebben. Je kan werken op iedere locatie en met ieder geschikt online apparaat. Heb je even geen internetverbinding, dan kan je doorwerken in het document en later synchroniseren met de Cloud.

Veilig werken in de cloud

Voordeel 4: Digitaal werken is veilig

Dankzij een afgeschermde en beveiligde Cloud-omgeving met security bestaande uit meerdere lagen, worden documenten en informatie veilig opgeslagen. De kans op dataverlies is nihil dankzij een online back-up met 24/7 monitoring.

Voordeel 5: Kwaliteit en inzicht

Processen zoveel mogelijk automatiseren waarborgt kwaliteit en snelheid van de informatieverwerking. Het is inzichtelijk voor de hele organisatie hoe de processen lopen en ook voor klanten wordt de reactietijd korter, wat weer bijdraagt aan klanttevredenheid.

Voordeel 6: Digitaal werken is duurzaam

Het is duurzamer om papierloos te werken, het spaart een hoop bomen. En wat dacht je van de eeuwige frustratie over printers die niet werken, ontplofte toners, en papieren die kwijt raken?

Uit één boomstam van ongeveer tien meter en dertig centimeter dik kunnen ongeveer achtduizend velletjes A4-papier worden gemaakt, ofwel 16 pakken van 500 vel. Als je weet hoeveel papier er onnodig geprint wordt, dan kun je uitrekenen hoeveel bomen er onnodig gekapt zijn.

Begin vandaag nog met de overstap naar digitale bedrijfsprocessen!

Een goed begin van digitaliseren is vergaderen met Microsoft Teams. Je kan notulen digitaal opstellen, bewaren en met elkaar delen. Het is ook een ideaal communicatiemiddel als er veel medewerkers vanuit huis werken. Lees hier meer over Microsoft Teams in ons blog.

Wil je binnen jouw organisatie overstappen naar digitaal werken, maar weet je niet hoe? Vraag gerust advies! We plannen dan een digitale meeting en nemen je mee in het automatiseren van bedrijfsprocessen.

Tel: 088 6334 334 of e-mail: info@officeit.nl

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.