IT-zaken uitbesteden? Lees hier waarom.

IT-zaken uitbesteden? Lees hier waarom.

Iedere dag hebben we ermee te maken: digitalisering. Ook binnen je bedrijf. Mede door digitalisering worden de IT-zaken binnen je bedrijf complexer. Hierdoor is het ook lastiger om dit in eigen beheer te houden. Het kost veel tijd en vraagt actuele en ruime kennis van zaken.

IT-zaken in eigen beheer

Binnen kleine en middelgrote bedrijven valt de automatisering vaak onder de verantwoordelijkheid van iemand die toevallig handig is op dit gebied. Meer als nevenfunctie naast de eigen functie. Dit kan natuurlijk. En je komt vast ook een heel eind. Toch merken wij dat veel hulpvragen aan onze helpdesk juist uit deze hoek komen. Nét niet voldoende kennis hebben om de meer complexe problemen op te kunnen lossen.

Zo weet men vaak niet precies of er wel wordt voldaan aan de strenge securityrichtlijnen van deze tijd. Of er wordt een update gedraaid en na het voltooien ontstaan er allerlei problemen die men niet zelf kan oplossen. Office IT helpt vaak bij dit soort vraagstukken en adviseert dan ook over oplossingen voor de langere termijn.

IT-functie binnen je bedrijf

Soms is er wel iemand in dienst voor het systeembeheer binnen je bedrijf. Het ontbreekt vaak niet aan motivatie en inzet, maar er is geen tijd om kennis up to date te houden. En IT wordt met de dag complexer. Je ontkomt er niet aan. Houd je de kennis niet actueel, dan loop je al gauw achter de feiten aan. En kost het beheer teveel tijd en geeft het problemen.

Onze helpdesk treedt vaak op als kennisbank en vult net dat stukje kennis en ontwikkeling aan. Gaat je systeembeheerder op vakantie en is er geen vervanger? Ook dan kan een IT-specialist van onze helpdesk van meerwaarde zijn. Als vervanger op locatie of door monitoring op afstand.

IT-investering

Ondernemers zitten vaak niet te wachten op een grote investering op het gebied van automatisering en zijn voorzichtig met kosten maken op dit gebied. Echter, als je een computer pas gaat vervangen als hij helemaal niets meer doet, kan dit zorgen voor verlies van belangrijke gegevens.

Denk hierbij ook aan servers met een besturingssysteem waar geen ondersteuning meer op wordt gegeven? Het gaat goed. Tot het mis gaat. En dan ben je vaak veel gegevens en geld kwijt. En ligt je bedrijf dagenlang stil.

Beveiliging voor thuiswerkers

IT is een vak

Bij Office IT zijn we voortdurend bezig met het bijhouden van alle ontwikkelingen op IT-gebied. Niet alleen omdat onze interesse hier ligt, maar vooral ook omdat dit ons vakgebied is. Want dat is het. IT is een vak apart. Niet iets “wat je er even naast doet”. Zeker niet als de continuïteit en productiviteit binnen je bedrijf afhankelijk is van de IT-infrastructuur.

IT-zaken uitbesteden kan zorgen voor zorgelozer ondernemen. Of het de moeite waard is? Tel het aantal uur maar eens op dat je bezig was met printerproblemen of het updaten van een computer. En dat het daarna nóg niet goed werkte. En stel je eens voor dat je deze uren had kunnen steken in waar je echt goed in bent: ondernemen.

Contact

Wij hopen dat je wat hebt gehad aan de informatie in dit blog. Wil je meer informatie? Neem gerust contact op! 088 6334 334 of per mail info@officeit.nl

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.