ICT tips voor groeiende organisaties!

ICT tips voor groeiende organisaties!

Yes! Meer mensen, meer opdrachten, meer omzet. Jouw organisatie groeit. Maar groeit jouw ICT wel mee?

Juist als jouw bedrijf in omvang toeneemt, is het belangrijk om de IT werkomgeving te laten meegroeien. Wij geven je een aantal handige tips!

ICT-oplossingen op maat

De ICT oplossingen voor jouw bedrijf zijn altijd aangepast naar de behoeftes binnen de organisatie op dat moment. Altijd maatwerk dus. Het is dan ook niet zo dat jouw ICT oplossingen automatisch meegroeien op het moment dat jouw organisatie groeit.

Het uitbesteden van ICT ondersteuning biedt zekerheid

Misschien werden IT-zaken wel altijd intern geregeld door één van je collega’s. Allemaal geen probleem natuurlijk. Maar nu jouw organisatie groeit, kan de vraag naar ICT-ondersteuning ook ineens flink toenemen! Dit is dan al snel niet meer intern op te lossen door het gebrek aan kennis en tijd. Kies daarom altijd voor een ICT leverancier die de groei van jouw organisatie kan bijhouden en je kan voorzien van snelle IT-support.

Laat je IT-infrastructuur meegroeien

Groeit jouw organisatie? Dan groeit jouw IT-infrastructuur niet automatisch mee. Je wil niet dat jouw bedrijf stil komt te staan omdat je afhankelijk bent van één server, of een Wifi accespoint dat geschikt is voor 20 aansluitingen, maar wat gebeurt er als er ineens 40 mensen op aanmelden? 

Nee, misschien gebeurt er niets mee, maar de impact is te groot als dit wel zo is. Laat jouw IT-infrastructuur zo inrichten dat deze continuïteit van bedrijfsprocessen kan waarborgen.

Groei kan leiden tot een onveilige IT-omgeving.

Nick Betgem

IT Security-kwetsbaarheden kunnen ontstaan door groei

Bedrijven wordt steeds vaker slachtoffer van ransomware-aanvallen of andere cyberdreigingen die de bedrijfscontinuïteit kunnen schaden. Groeiende organisaties krijgen niet alleen te maken met technische veranderingen. Ook op het gebied van digitale veiligheid kunnen kwetsbaarheden ontstaan.

Vaak is er binnen een kleinere organisatie niet echt een protocol vastgelegd rondom cybersecurity. Zodra jouw organisatie groeit is het belangrijk dit wel te doen. Stel een cybersecurityprotocol op en zorg voor controle en naleving door een externe IT-partner met kennis op dit gebied.

Kwetsbaarheden in IT infrastructuur voorkomen

Laat regelmatig de veiligheid van jouw IT infrastructuur testen. Dit kan tijdig kwetsbaarheden in kaart brengen en veel ellende voorkomen, zoals verlies van bedrijfsdata of onderbreking van vitale bedrijfsprocessen. Met een security scan breng je in kaart waar kwetsbaarheden zitten. Na afloop van de scan weet jouw ICT-partner precies wat er moet gebeuren om de veiligheid te verhogen.

Cybersecurity strategie

Een cybersecurity strategie is het startpunt van een veilige IT infrastructuur. Stel een IT Security roadmap op. Deze helpt je een startpunt te creeeren voor het opstellen van een cybersecuritystrategie.

Een cybersecurity roadmap helpt je in een aantal stappen een verbeterplan op te stellen voor processen, richtlijnen voor medewerkers en brengt je bedrijf duidelijk in beeld. 

Benieuwd naar de stappen voor een IT security road map?

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie!

ICT tips voor een toekomstbestendige organisatie

Laat een gratis IT Scan uitvoeren!

Wil je weten of jouw IT infrastructuur nog wel bij de tijd is? Wij voeren graag een gratis IT Scan voor je uit. Hierna heb jij in kaart of jouw organisatie wel toekomstbestendig is. 

Vul jouw contactgegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op!

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.