Het belang van een back-up voor bedrijven

Het belang van een back-up voor bedrijven

Zorg voor een goede back-up en raak nooit meer belangrijke bedrijfsgegevens kwijt! 

Ondernemingen hebben vaak een grote verzameling belangrijke bedrijfsgegevens. Deze gegevens zijn van groot belang voor de continuïteit van een organisatie. Toch is het zo dat veel ondernemers geen (goede) back-up maken van alle data.  

Hoe vaak maak je een back-up?  

De frequentie is afhankelijk van de wensen. Wij raden ondernemers aan dagelijks een back-up te maken van de digitale werkomgeving, aangezien er meestal dagelijks bestanden worden gemaakt/opgeslagen. Stel, je hebt per ongeluk een bestand verwijderd, er ontstaat een systeemcrash of je hebt te kampen met een kryptolocker, dan heb je dankzij de dagelijkse back-up altijd beschikking tot de gegevens van de vorige dag. Een bedrijf dat minder vaak gegevens verwerkt zal bijvoorbeeld kunnen volstaan met een back-up 1x per week.  

Waar bewaar je de back-up? 

Back-ups kunnen op een apparaat of in de cloud worden opgeslagen. Belangrijk is dat de back-up op een andere locatie wordt bewaard, dan waar het bedrijf zich bevindt. Een online back-up naar een extern datacenter is een moderne en veilige oplossing.  

back-up

Welke type back-up kies je? 

Kort samengevat heb je de keuze uit drie manieren: 

  •  Een volledige backup 
  •  Incrementele backup: een dagelijkse back-up van de bestanden die zijn gewijzigd. 
  •  Progressieve back-up: de back-up server bouwt een lijst van terug te zetten bestanden op. Deze bestaat uit de gewijzigde bestanden sinds de laatste volledige back-up. 

Dit is een belangrijke: zorg voor dagelijkse controle! 

Veel ondernemers denken dat de back-ups goed zijn geregeld. Eenmaal ingesteld kijken ze er niet meer naar om. Helaas kom je er, op het moment dat je moet terugvallen op een back-up, achter dat deze al maanden niet meer is gemaakt. Met alle gevolgen van dien. Controleer en test dus regelmatig de back-up procedure.  

Wij zorgen voor de back-up dan kan jij zorgeloos ondernemen. 

Laat je back-up procedure en back-ups beheren door Office IT en je bent verzekerd van een actuele back-up welke binnen een beveiligd datacenter wordt bewaard en beheerd. Dankzij ons monitoringsysteem is er 24/7 controle. Iedere ochtend worden de back-ups ook nog handmatig gecontroleerd.  

Contact

Wij hopen dat je wat hebt gehad aan de informatie in dit blog. Wil je meer informatie? Neem gerust contact op! 088 6334 334 of per mail info@officeit.nl

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.