support icon

Warmte en ICT apparatuur | tips voor de zomer

20 juli 2021

ICT apparatuur koelen tijdens de zomer(vakantie).

De warmere periode van het jaar is weer aangebroken. Een periode van vakantie, rust en alles even loslaten. Maar…terwijl jij van een welverdiende vakantie geniet, staat er vaak apparatuur te draaien in een (technische) ruimte van jouw bedrijfspand. Dit soort ruimtes worden vaak vergeten, maar het kan grote gevolgen hebben als deze niet op juiste wijze worden gekoeld . Alle bedrijfskritische data wordt er immers opgeslagen en beheerd! Warmte en ICT apparatuur zijn geen goede combinatie. Let er daarom goed op dat je deze ruimtes goed achterlaat voordat je op vakantie gaat.

Warmte en ICT apparatuur: voorkom acute problemen

Denk bijvoorbeeld aan een server met alle bedrijfsapplicaties die te warm wordt en de geest geeft of netwerkapparatuur dat mankementen begint te vertonen. Het kan erg vervelend zijn als je tijdens of na je vakantie met een acuut probleem wordt geconfronteerd. Gelukkig kan je dit eenvoudig voorkomen:

  • Technische ruimtes, waar het warm wordt, koelen door middel van airco.
  • Zoveel mogelijk (overbodige) apparatuur uitschakelen als je het bedrijfspand voor langere tijd dicht doet.
  • Met een proactief onderhoudscontract bij een ICT bedrijf in de regio ben je verzekerd van 24/7 monitoring van je kostbare apparatuur en adequaat ingrijpen in geval van calamiteiten.
  • Zorg ervoor dat, in geval van verstoring, een contactpersoon aanwezig en bekend is die toegang tot het bedrijfspand kan verschaffen aan een IT specialist van het ICT bedrijf dat de monitoring verzorgt.

Mocht je geïnteresseerd zijn in proactieve monitoring of informatie over koeling van je apparatuur, neem dan gerust contact op, onze IT specialisten geven graag hun advies.

Ik hoop dat je met bovenstaande tips na de vakantie weer opgeladen en zonder problemen aan de slag kan!

Voor nu wens ik iedereen een fijne vakantie. En denk eraan: houd het koel!

Nick Betgem
eigenaar Office IT
Warmt en ICT apparatuur
Created by Wefabric