Thuiswerken op een veilige manier? Wij geven je een aantal belangrijke tips!

Thuiswerken op een veilige manier? Wij geven je een aantal belangrijke tips!

Je ziet veel tips voorbijkomen over hoe je zo prettig en efficiënt mogelijk kan thuiswerken. Als ICT-bedrijf vinden wij het minstens zo belangrijk dat thuiswerken veilig gebeurt, maar hoe doe je dat? Wij geven wat tips:

Laat je adviseren door je IT-adviseur

Veel bedrijven hebben een in-house of externe IT-adviseur. Zij weten als geen ander hoe je veilig kunt thuiswerken. Werk op beschikbaar gestelde apparaten of een online bedrijfsomgeving. Ook bij Office IT krijgen we momenteel veel vragen binnen betreffende (veilig) thuiswerken. Wij adviseren hier graag over en hebben voor iedere klant wel een oplossing op maat. Neem gerust contact op, onze IT Specialisten van de helpdesk zitten klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Tel: 088-6334336

Updates uitvoeren

Het is heel belangrijk om al je software up-to-date te houden. Installeer dus altijd beschikbare updates. Dit geldt voor alle apparaten en software die je gebruikt. Een update zorgt vaak voor een upgrade van de beveiliging.

Gebruik een veilig Wifi-netwerk of VPN-verbinding

Ja, klinkt logisch, “gebruik een veilig WiFi-netwerk”. Maar wanneer is een WiFi-netwerk veilig? Je thuisnetwerk is over het algemeen een veilige verbinding, mits je deze hebt beveiligd met een wachtwoord. Een openbaar WiFi-netwerk is niet veilig! In deze tijden zullen we daar ook niet veel gebruik van maken, aangezien het openbare leven zo goed als plat ligt.

Bedrijven maken ook wel gebruik van een VPN-verbinding. Dit kun je zien als een soort veilige tunnel voor internetverkeer tussen twee locaties, bijvoorbeeld een verbinding vanuit huis naar het bedrijfsnetwerk.

Encryptie en tweefactor authenticatie

Een aanvullende oplossing is het gebruik van encryptie-software. Wij gebruiken ESET Endpoint Encryptie. Deze software versleutelt je harde schijf, waardoor data beter beveiligd wordt. Vul dit aan met Tweefactor Authenticatie en je zorgt voor een goede bescherming van belangrijke data.

Ga bewust om met bedrijfsgevoelige informatie

Thuiswerken is iets uitzonderlijks, zeker in de huidige situatie. Men deelt dan ook veel foto’s op Social Media. Kijk hier mee uit. Let erop dat je foto geen gevoelige bedrijfsinformatie bevat. Normaal gesproken deel je ook geen foto’s van jezelf achter je bureau op kantoor, juist omdat er vaak gewerkt wordt met informatie die niet naar buiten moet. Ga hier dus bewust mee op, zowel op Social Media als in je thuisomgeving.

Veilig communiceren op afstand

Momenteel bieden veel apps voor zakelijke communicatie hun diensten kosteloos aan. Zo kan Microsoft Teams 6 maanden gratis gebruikt worden en ook G Suite van Google biedt gratis videovergaderingen. Wist je dat Teams volledig op afstand uit te rollen is?

Wil je meer informatie over veilig thuiswerken? Neem dan gerust contact op: 088-6334336

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.