Seminar datalekken en wet en regelgeving groot succes!

Seminar datalekken en wet en regelgeving groot succes!

De opkomst was groot gisteren 16 november op de seminar over datalekken op het kantoor van Office IT. Ruim 30 geïnteresseerde ondernemers waren aanwezig om kennis te maken over alles wat met de nieuwe wet en regelgeving over datalekken. Na het voorwoord en de introductie van Nick Betgem was het eerste woord voor Paul Bollema van advocaten kantoor BK&R uit Leeuwarden. In zijn presentatie is er ingegaan op hoe de wet nu daadwerkelijk in elkaar steekt, waar je op moet letten en wat er van jou als ondernemer verwacht wordt. Vervolgens was het woord aan Jos Kaan van Eset Nederland die alle middelen op gebied van antivirus, 2-weg authenticatie en versleuteling van e-mail heeft toegelicht.

Risico’s

Alle nieuwe ontwikkelingen en de toename van cybercriminaliteit zorgt voor een aanhoudende toename van het risico dat je loopt als ondernemer. De financiële schades kunnen enorm hoog oplopen, werken aan het verlagen van dat risico is dan ook van essentieel belang. Daarvoor maken we in eerste instantie gebruik van nieuwe technologische ontwikkelingen om het hackers in ieder geval zo moeilijk mogelijk te maken. Mocht er dan toch nog iets gebeuren dan kan een goede verzekering het risico nog verder verlagen. De derde spreker, Simon Smids van Balans heeft heel inzichtelijk gemaakt welke mogelijkheden daarvoor op verzekeringsgebied beschikbaar zijn.

Vele webshops hebben slechte beveiliging

Uit de praktijk blijkt dat er op gebied van beveiliging van websites nog enorm veel te doen is. In Nederland zijn er ruim 2 miljoen websites en 80.000 webshops waarvan er nog heel veel niet tot zeer slecht beveiligd zijn. Reinder Stolte van software en website ontwikkelbedrijf Reinder.eu en Occhio heeft met een paar eenvoudige voorbeelden laten zien hoe vaak en makkelijk het goed mis kan gaan met websites. De afsluiter van de avond was van Aad van Boven van het bedrijf Secureme2. Veel ondernemers hebben intussen wel een firewall en anti virus maar dat is vandaag de dag simpelweg niet voldoende. “Het is net als goede sloten in een huis, zonder alarm kan een boef als hij ongemerkt blijft rustig zijn gang gaan.” Aldus Aad. Daar zorgt SAM (Scan Analyze Manage) voor. Op een diepe laag continue alles wat er op je netwerk gebeurd in de gaten houden. Naast bedreigingen van buitenaf kun je daarmee ook ongewenst gedrag, bv het bezoeken van verdachte websites, van interne medewerkers detecteren.

Al met al een zeer interessante seminar waaruit we enorm veel positieve reacties hebben ontvangen. Voorafgaand aan de seminar hebben we veel teleurstellingen ontvangen van personen die graag hadden willen komen maar door andere afspraken niet in de gelegenheid waren. Gezien de interesses zijn we aan het kijken of we de seminar begin volgend jaar nog een keer gaan herhalen. Mocht je daar nu al interesse in hebben laat het dan weten via sales@officeit.nl dan verzamelen we alles om te kijken of het haalbaar en zinvol is.

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.