Efficiënt thuiswerken, zo doe je dat.

Efficiënt thuiswerken, zo doe je dat.

Het is even wennen.

Van een kantoortuin met collega’s naar een huis vol andersoortige prikkels als kinderen, huisdieren en huishouden. De komende tijd zullen veel mensen vanuit huis werken, maar hoe doe je dit nu zo efficiënt mogelijk? Thuiswerken, lekker vanuit je luie stoel, zal je denken. Dit is echter niet aan te raden. Slecht voor de productiviteit en je rug!

Thuiswerken: doe alsof je naar je werk gaat.

Ons advies is om te doen alsof je naar je werk gaat. Sta iedere dag om dezelfde tijd op en trek je office-outfit aan. Zo voel je je direct een stuk fitter en frisser, wat de productiviteit weer ten goede komt. Aan het einde van de werkdag je joggingbroek aandoen geeft een voldaan gevoel en een duidelijk einde aan je werkdag.

Inrichting van je werkplek

Ok, dan nu je werkplek. Kies voor een plek waar je goed kan zitten en voldoende ruimte hebt. Zorg ervoor dat je geschikte apparatuur hebt:

  • Een goed werkende laptop/computer met toebehoren (muis toetsenbord)
  • Een headset voor zakelijk bellen via VoIP
  • Een tafel en stoel waar je goed rechtop aan kan zitten
  • Een goede internetverbinding

Hoe blijf je nu georganiseerd en geconcentreerd tijdens het thuiswerken?

Maak een planning per dag. Focus zoveel mogelijk op één ding tegelijk. Schakel alle privé-communicatiekanalen uit, of zet ze op stil.

Neem af en toe een (korte) pauze en maak tijdens de lunch een wandeling in de buitenlucht. Frisse lucht en een andere omgeving zorgt voor hernieuwde energie en concentratie. Eet gezonde, kleine maaltijden.

Blijf in contact met je collega’s!

Moet je thuiswerken, dan zijn er tegenwoordig gelukkig tal van mogelijkheden om in contact te blijven met collega’s. Denk hierbij aan een chatprogramma, videobellen etc. Onmisbare elementen bij thuiswerken.

Microsoft stelt chatprogramma ‘Microsoft Teams’ nu 6 maanden gratis beschikbaar

Bedrijven als Microsoft hebben goede oplossingen om thuiswerken makkelijker te maken. Denk hierbij aan Microsoft Teams, een oplossing om op eenvoudige wijze met collega’s te communiceren door middel van chat of videochat. Microsoft Teams is voor organisaties nu 6 maanden gratis te gebruiken. Mocht je hiervan gebruik willen maken en heb je hulp nodig, neem dan gerust contact op. Microsoft Teams is volledig op afstand uit te rollen.

Ondersteuning nodig?

Mocht je thuiswerken of willen thuiswerken en heb je hierbij ondersteuning nodig? Neem gerust contact op. Onze helpdesk staat klaar om je verder te helpen met al je vragen omtrent thuiswerken.

tips bij thuiswerken

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.