Duurzaam ondernemen, ben jij er al mee bezig?

Duurzaam ondernemen, ben jij er al mee bezig?

Duurzaamheid is een actueel onderwerp. Er is veel informatie te vinden over energielabels, CO2 footprint et cetera. Op televisie zie je ook veel over dit onderwerp voorbijkomen. Kort samengevat geeft een CO2 footprint weer hoeveel jij gebruikt van onze aardbol. Je kunt dit hier op leuke wijze testen.

Stap voor stap naar een duurzame onderneming.

Office IT is bezig met verduurzaming van enkele elementen binnen het kantoorpand. Alle verlichting is vervangen door led-verlichting en er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst. Vervoermiddelen worden steeds milieuvriendelijker door de keuze voor elektrisch rijden.

In onderstaande video kun je de nieuwe toevoeging van ons wagenpark bekijken!

 

 

Werken naar een “groene” onderneming, dat is ons doel. Bedrijfsactiviteiten worden onder de loep genomen en er wordt gekeken naar de effecten op het milieu. Waar mogelijk wordt gekozen voor een meer duurzame oplossing.

Wil je meer weten over verduurzaming van bedrijfspanden? Kijk dan eens op www.energieinspectie.nl

 
 
Stroomverbruik van apparatuur optimaliseren draagt bij aan duurzaamheid.

Optimalisatie van stroomverbruik van onze apparatuur heeft continu onze aandacht. Het gebruik van computer en laptop kun je energiezuinig en milieuvriendelijk maken met een paar eenvoudige instellingen.

Men denkt vaak dat het wel meevalt met het stroomverbruik van een computer, maar dat is een vergissing.

Veel mensen hebben hun computer dag en nacht aan staan. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, het kost ook nog eens onnodig geld. Toch zonde? De computer regelmatig helemaal afsluiten is beter voor het apparaat. Tevens worden updates vaak dan pas helemaal geïnstalleerd. Actuele software kan ook bijdragen aan minder energieverbruik.

Gebruik wat vaker de powerbutton van je computer!

 

Windows 10 heeft een optie om instellingen voor energieverbruik naar eigen voorkeur in te richten: Start > Instellingen > Systeem > Energiebeheer en Slaapstand > Extra energie-instellingen. Binnen dit menu kan je standaard instellingen aanpassen, maar ook een compleet eigen energieplan maken. Het is maar net wat je wil.

Wil je weten waarom je batterij zo snel leeg is? Via deze instelling krijg je inzicht in het energieverbruik van je laptop.

Gebruik je een laptop, dan ben je sterk afhankelijk van accuduur. Het is dus belangrijk om stroomverbruik te optimaliseren!

Het gebruik van een laptop gaat vaak mobiel. Je bent dus sterk afhankelijk van het energieverbruik van de batterij. Diverse instellingen zijn aan te passen, zodat de accuduur wordt geoptimaliseerd. Denk hierbij aan het aanpassen van: helderheid van het beeldscherm, tijd tot automatische slaapstand, actieve programma’s op de achtergrond.

In Windows 10 kun je via instellingen navigeren naar Systeem en Batterijbesparing. Hier kun je tot in detail zien welk onderdeel de meeste stroom verbruikt en eenvoudig stroomvreters uitzetten/aanpassen.

Energieverbruik kan je optimaliseren via de instellingen van je computer

Het kan lonen om even de tijd te nemen voor het instellen van energieverbruik van je computer/laptop. Het bespaart geld, maar draagt ook bij aan een duurzame wereld!

 

Contact

Wij hopen dat je wat hebt gehad aan de informatie in dit blog. Wil je meer informatie? Neem gerust contact op! 088 6334 334 of per mail info@officeit.nl

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.