Duurzaam automatiseren

Duurzaam automatiseren

Tijdens de afgelopen vakantie periode hebben we de tijd genomen om te kijken naar duurzaamheid. Een onderwerp dat we allemaal heel belangrijk vinden, we willen immers nog zo lang mogelijk van onze aarde genieten en onze kinderen ook, maar waar we vaak door drukte niet aan toe komen. Iedereen heeft te maken met duurzaamheid. Binnen de ICT branche is duurzaamheid een zeer belangrijk aspect. Al die prachtige automatisering verbruikt namelijk enorm veel energie.

Een bekende term is de CO2-footprint. Dit is een milieumaat voor het bedrijfsleven waarmee inzichtelijk wordt gemaakt hoeveel CO2 een bedrijf uitstoot. Het is daarbij een handig hulpmiddel om de uitstoot uiteindelijk zoveel mogelijk terug te brengen. Besparing kan op meerdere vlakken zoals transport, afval, energie, water noem maar op. Op gebied van automatisering is energie (stroom) een enorme factor. Servers van 5 jaar oud en ouder verbruiken gemiddeld 2-3 keer meer stroom dan moderne hedendaagse servers. Op jaarbasis kan dat per server honderden euro’s schelen aan stroom en we verlagen onze CO2 footprint daarmee enorm.

Maar er is nog veel meer te behalen. Veel computers staan vaak de hele dag aan en servers vaak 24 uur per dag maar worden lang niet altijd belast. M.a.w. een groot gedeelte van de tijd doen ze niets maar verbruiken ze wel stroom. Nieuwe computers en servers gaan daar slim mee om door bepaalde onderdelen uit te schakelen (bv de bekende energie besparende opties) maar ze blijven ongewenst energie verbruiken. Het mooiste is natuurlijk echter als je die computers en servers kunt delen met andere zodat je ze altijd optimaal belast zodat de CO2-footprint per gebruiker lager wordt. En dat is nu een van de grote voordelen van werken in een Cloud omgeving zoals Office IT die aanbiedt. Goed voor het milieu, de portemonnee en dus ook voor de volgende generatie….

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.