De Sloepenmarkt is hét adres voor jonge sloepen en motorboten in Friesland en ver daarbuiten.

De Sloepenmarkt is hét adres voor jonge sloepen en motorboten in Friesland en ver daarbuiten.

Bart en Henk van den Berg zijn de oprichters van De Sloepenmarkt in Grou. Vader en zoon zijn het bedrijf samen in 2006 gestart en hebben een snelle groei doorgemaakt. Inmiddels beschikken ze over een prachtige verwarmde showroom aan de Singel 12 in Grou.

De Sloepenmarkt is een allround watersportbedrijf gespecialiseerd in de verkoop van jonge sloepen en motorboten. Daarnaast werken er 3 scheepsmonteurs die gespecialiseerd zijn in sloepen en motorboten onderhoud. Tevens beschikken ze over een winterstalling met plek voor wel 220 sloepen.

De onderhoudswerkzaamheden aan sloepen en motorboten variëren van schilderwerk, elektrisch onderhoud tot het inbouwen van kachels en boegschroeven. De Sloepenmarkt is één van de weinige ondernemingen in Nederland die zich specifiek richt op de verkoop, onderhoud en stalling van jong gebruikte sloepen & motorboten. De Sloepenmarkt kent dan ook een divers klantenbestand met klanten uit zowel Friesland als uit de rest van Nederland.

Bart van den Berg: “In de verwarmde showroom staan altijd een groot aantal sloepen tentoongesteld. Klanten komen dan ook vanuit heel Nederland naar Grou om een sloep te bekijken. Wij vinden het belangrijk dat wij een zo laagdrempelig mogelijk bedrijf zijn. Als een klant in de buurt is moet hij gewoon kunnen langskomen, zonder afspraak.”

“Vorig jaar zijn wij importeur geworden van nieuwe motorboten. Dit zijn geen sloepen, dus naam ‘Sloepenmarkt’ past daar niet echt bij. Daarom hebben wij met hulp van een marketingbedrijf de naam Bmarine bedacht die nu fungeert als paraplu naam voor ons bedrijf. Op deze manier kunnen wij de nieuwe en bestaande activiteiten goed samenvoegen en biedt het ons ruimte voor verdere ontwikkeling in de toekomst.”

Een ICT-oplossing die past bij ons bedrijf

Inmiddels bestaat het team van Bmarine / De Sloepenmarkt uit 8 medewerkers. Door de groei van werknemers was er behoefte aan een professionele ICT-oplossing. “Dankzij Office IT hebben we nu een hybride systeem met een lokale server en e-mail in de cloud. De voorziening is dusdanig ingericht dat wij, ongeacht waar we ons bevinden, kunnen inloggen om onze klanten te kunnen bedienen. Handig als we bijvoorbeeld bij een klant zijn of op een beurs staan. Dankzij de e-mail in de cloud van Office IT kunnen wij onze klanten nóg beter bedienen”.

Bart van den Berg voor de showroom van zijn bedrijf De Sloepenmarkt in Grou

Met dank aan Bart van den Berg van De Sloepenmarkt / Bmarine

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.