4 tips tegen spam mails

4 tips tegen spam mails

Vrijwel iedereen heeft er dagelijks mee te maken, spam mails. Op dit moment bestaat ongeveer de helft van al het e-mail verkeer uit deze spam mails. Spam mails zijn oninteressante en ongevraagde mails die vaak naar ontzettend veel mensen tegelijk verstuurd worden via het internet. Het doel hiervan is het maken van reclame, maar het kan ook phishing zijn of het verspreiden van malware.

Spam mail

Vaak worden spam mails automatisch in een andere map gestopt omdat het programma deze mails herkend. Maar zelfs met de spam-blokkers of anti spam filters kunnen deze mails alsnog in je postvak terecht komen.

Spam tip 1:

Gebruik een spam-blokker. Op deze manier worden de meeste spam berichten buiten je postvak gehouden en in een andere map opgeslagen. Het kan in sommige gevallen wel voorkomen dat andere mails aangezien worden als spam, verwacht je een belangrijke mail dan kan het dus soms van belang zijn om de spamfolder te checken.

Spam tip 2:

Klik en reageer nooit op berichten die spam mails lijken te zijn. Of mails die afkomstig zijn van onbekende of onbetrouwbare bronnen. Zodra je een mail opent kunnen de zenders zien welke mail adressen deze geopend hebben, en op dit moment besluiten om deze accounts nog vaker spam mails te sturen. De afzenders sturen namelijk ook vaak naar adressen die helemaal niet bestaan. Zodra je een mail dus opent kunnen ze zien dat ze een adres gevonden hebben die daadwerkelijk bestaat.

Spam tip 3:

Er zijn bedrijven die e-mailadressen verkopen aan spammers, of marketing bedrijven. Bij bedrijven die dit doen kun je bijvoorbeeld denken aan kleine bedrijven of websites die je e-mail vragen voor bijvoorbeeld acties waar je iets kunt winnen. Je zou andere persoonlijke gegevens zoals je geboortedatum en je adres ook niet snel delen. Probeer dit ook niet met je e-mailadres te doen.

Spam tip 4:

Mocht je toch ergens een e-mailadres voor moeten invullen. Gebruik dan een ander adres die je niet vaak gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de eventuele spam niet in de inbox komt die je vaak gebruikt.

Tips tegen spam mails video

Phishing

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij een oplichter een slachtoffer naar een valse webpagina lokt. Dit gebeurt in de meeste gevallen via e-mails.

Een oplichter doet zich vaak voor als bank of overheidsinstantie en vraagt vervolgens om inloggegevens op een valse website. Deze websites zijn vaak goed nagemaakt maar zijn zeker van de echte te onderscheiden. Ze zijn namelijk vaak erg onpersoonlijk, er staan taal- en stijlfouten in en ook is het websiteadres in de adresbalk niet correct.

In ons vorige blog kun je meer lezen over phishing.

Contact

Wij hopen dat je wat hebt gehad aan de informatie in dit blog. Wil je meer informatie? Neem gerust contact op! 088 6334 334 of per mail info@officeit.nl

Meer info?

Neem contact op met Nick, hij vertelt je graag over de mogelijkheden.