support icon

Toetsenbord schoonmaken: de tips en trucs!

16 juli 2020

Als het vuil zich tussen de toetsen heeft opgehoopt en je toetsen plakkerig aanvoelen is het tijd om je toetsenbord schoon te maken. Maar hoe doe je dit zonder je toetsenbord te beschadigen?

Voor het behoud van je toetsenbord is het slim en hygiënisch om dit met regelmaat je toetsenbord schoon te maken. In dit blog lees je meer over een los toetsenbord schoonmaken en dat van je laptop.

Toetsenbord schoonmaken

Waar begin je mee?

Een los toetsenbord koppel je los van de computer. Een draadloos toetsenbord zet je uit en je verwijdert de batterijen. Hiermee voorkom je schade aan het toetsenbord en ongewenste activiteit op je beeldscherm. Wil je alle toetsen loshalen tijdens het schoonmaken? Controleer eerst of dit kan bij dit type toetsenbord.

Snel schoonmaken

Wil je even snel schoonmaken? Houd dan je toetsenbord ondersteboven en schud hem heen en weer. Kruimels en stof vallen op je bureau en veeg je zo weg. Toetsen neem je af met een vochtig doekje. Denk erom dat je doekje niet te nat is vanwege mogelijke waterschade.

Goed schoonmaken

Wil je iets beter schoonmaken? Gebruik dan perslucht. Houd het toetsenbord ondersteboven en spuit met de perslucht alle stof en vuil tussen de toetsen vandaan. Neem vervolgens de toetsen af met een licht vochtige doek.

Grondig schoonmaken

Veel vuil aanwezig op je toetsenbord? Je kunt dan overwegen om alle toetsen los te halen en per toets te reinigen. Tevens kun je dan al het vuil onder de toetsen op eenvoudige en grondige wijze verwijderen. Gebruik hiervoor een licht vochtige doek of een schone, droge doek in combinatie met een speciale reinigingsspray.

Extra tip: Neem een foto van je toetsenbord zodat je altijd weet hoe hij weer in elkaar moet.

Toetsenbord van je laptop schoonmaken

Meestal kun je de toetsen van je laptop niet verwijderen en het toetsenbord ook niet loskoppelen. Het is daarom van belang dat je eerst de laptop helemaal uitzet. Neem de toetsen af met een licht vochtig doekje en spuit met wat perslucht het stof en vuil tussen de toetsen vandaan.

Zie je het helemaal niet zitten om zelf je toetsenbord te reinigen?

Neem gerust contact op met onze supportafdeling. Onze IT specialisten helpen je graag verder en kunnen, naast het reinigen van je toetsenbord, ook je gehele laptop/pc updaten en instellingen optimaliseren. Wil je het toetsenbord vervangen door een nieuwe? Office IT is het ICT bedrijf voor IT beheer en automatisering voor het MKB. Wij zijn werkzaam in de regio Sneek-Bolsward-Heerenveen-Leeuwarden en kunnen binnen één uur bij je zijn om het oude exemplaar te vervangen voor een nieuwe. Gemak en direct het juiste toetsenbord!

“Onlangs heeft OfficeIT ons geholpen met het migreren en inrichten van een nieuwe telefonie omgeving. We zochten naar een partij die ons kon adviseren in alle mogelijkheden en onze oude telefooncentrale kon vervangen door een moderne. Het overzetten van de telefonie is door OfficeIT snel en zonder problemen uitgevoerd, voorafgegaan aan een duidelijk advies. Mooi werk. Onze telefonie is weer up to date, zowel de vaste bureautoestellen als de draagbare DECT toestellen. Alles is eenvoudig in te regelen en te onderhouden in de online telefoonomgeving. Hartelijk bedankt voor de efficiënte overstap OfficeIT!”

Joris Lampe - Lampe Textiles B.V. - Sneek

Created by Wefabric